Things known wrong for FM Modulation…

 baris
 24 Ekim 2018

Tonight I had a special visitor at my home-lab. Mr. Abdullah Ahmad Al-Eidan who is an x-military personnel and an “Independent Researher & Inventer” from Kuwait that I met during a business trip to there.

When we met we had chance to discuss Radio Frequency communication basics with him and learned that he holds some patents on FM Modulation and Demodulation which will narow the bandwidth usage of a signal and carry the same information. He promised me to visit me in Ankara, and he did.

He visited me this week and we had a chance to discuss the basics and the history of modulation in details, even going down to atom level. I would like to thank him for this very nice chat ind knowledge exchange.

Hope to work on his patents and carry the secret in to today’s digital communication world.

I am very excited to get an old project from the shelves and put it on the table.


Bu aksam evimdeki laboratuarımda özel bir ziyaretçim vardı. Kuveyt’ten bir iş gezisi sırasında tanıştığım eski bir askeri personel ve “Bağımsız Araştırmacı & Mucit” olan Sayın Abdullah Ahmad Al-Eidan.

Tanıştığımız zaman, Radyo Frekansı iletişim temellerini ve modülasyon detaylarını onunla konuşabilme şansım olmuştu Kuweyt’te. Konuşmamız sırasında FM modülasyonun tanımındaki eksiklikleri konuşup, teoriyi daha iyi anlayarak aynı bant genişliğinde daha çok bilgi taşıyabilecek patentlere sahip olduğunu öğrendim. Anakara’ya gelip beni ziyaret edeceğine ve birlikte çalışmak için sözleştik, o da geldi.

Tüm gece FM Modülasyonu ve Demodülasyonu üzerine işin tarihçesinden başlayarak uzun uzun konuştuk. Hatta bir ara atomlar seviyesine kadar indik.

Bu çok güzel sohbet ind bilgi alışverişi için ona teşekkür etmek istiyorum.

Onun patentleri içindeki detaylarla uğraşıp, üzerinde çalışmak ve bugünün dijital iletişim dünyasına taşımayı kendime görev edindim.

Yaklaşık 30 yıldır rafta duran bir projeyi masa üstüne indirmekten duyduğum heyecanı anlatamam.

 

 

 

 

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?