G0KSC UHF OWA Yapımı -BÖLÜM2 –

 baris
 28 Ağustos 2009

Dün en son izolatörleri boom a vidalamış ve ilk elemanımı da izolatöre vidalamıştım.

Ardından sırayla her bir elemanı milimetrik olarak ölçüp, eğelemem gereken elemanları eğeleyerek devam ettim. Aslında G0KSC’nin sayfasında ölçüler çok kritik değil notu var ama ben yine de işi sağlama almak için titiz davranmaya çalıştım.

Elemanları trifon vida ile izolatöre bağlamadan önce ince uçlu el matkabımla minik delikler açtım. Böylece trifon vidayı vidalamak da daha kolay oluyordu.

Daha sonra boom a montelediğim vidaların uzun kısımlarını kesip, eğeledim. Böylece anten genel olarak doha ORJİNAL bir görünüme sahip oldu

Son olarak DRIVEN elemanı yani canlı elemanı ortasından ikiye ayırdım. Bunun birine COAX kablomuzun şasesi , bir tarafına canlı ucumuzu bağlayacağız. Asıl antenim,z bu eleman oalcağından, vida uzunluğu, kablo uzunluğu, birleşme noktası gibi değerler oldukça kritikleşiyor.

Elemanın iki yarısı izolatör üstünde birbirinden 10mm uzak duruyor olmalı. Bunu sağlamak içim içlerine bir yuvarlak izolatör geçirmek gerekiyordu. Bunu şöyle sağladım: RG-213 kablodan bir 10 cm’lik parça kesip, kabuğunu şıkardım. içindeki tüm metal malzemeyi çıkardım. Canlı ucu dahil. Sonra bunu ayırdığım iki parçanın arasına (içine) sokup elemanları izolatöre aralarında 1cm (10mm) açıklık kalacak şekilde yerleştirdim.

Ve böylece temel olarak antenimiz genel görünümünü kazanmış oldu

Artık benzer çekilde VHF bin de yapımına başlayabilirdim. Ama VHF’yi yaparken (çok daha büyük olduğu için odanın dışına bolca taşmak durumunda kaldım

 

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?