Astronomi ve Uzay Bilimleri

 baris
 12 Haziran 2010

2003 yilindan beridir Ankara Universitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bolumundeki master calismami tamamlamaya calisiyorum. 1 kez 1 yilligina kayit dondurdum, 1 kez atildim ve aftan geri dondum ama hala pek bir ilerleme kaydedebilmis degilim.

En basarili donemim ilk yilim olmustu, tum bilimsel hazirlik derslerimi tamamlayarak master programina girebilme sansi elde edebilmistim. Master programinin ilk doneminde, tam da TAKBIS projesinin en yogun gunlerinde, vizelerde basarili bir donem gecirmeme ragmen final sinavlarina gidememistim is yogunlugundan. Ve pek tabi direk ortalamayi “sifir”a esitlemistim.

Kanun geregi “iki donem ust uste ortalamanin 75 altinda olmasi durumunda ogrencinin ilisigi kesilir”…. Ikinci donem cok calisip ortalamami yuksek getirdim ama, kanunu okurken “iki donemin ortalamasi degil, herhangibirinin 75 altinda olmasi durumunda ogrencinin ilisigi kesilir diye yorumlayince Fen Bilimleri.. ATILDIM…..

2009 yilinda ogrenci affi cikinca, hemen gidip pek cok master atilmisligim arasinda, bitirmeyi en cok arzuladigim Astronomi ve Uzay Bilimleri bolumune kaydimi yineledim hemen…. Aylarca hic ders aksatmadan, neredeyse hergun derse gittim.

BU kez final sinavlarina kadar bile surmedi maceram ama, bir yandan egitimler, bir yandan is guc… Bir yandan da “icten dalaklanmali” isleri yoluna koymaya calisan ben, dersleri aksatmaya basladim… Odevlerimi yapmamaya ve sunumlarimi yapmamaya basladim.. ve artik gorunen koy kilavuz istemez.. Ufukta yine bir “ATILDIM” durumu var….

Simdi bir an once gidip derslerini aksattigim hocalarimdan ozur dilemek var… Sanirim bundan sonra da astronomi benim icin belki bir hobi ya da internet kitaplarindan ogrenmeye calisacagim bir bilim dali olacak..

hayirlisi..

baris

 

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?