NASA Space Center

 baris
 20 Eylül 2009

Bir hafta bir projede çalışmak üzere Amerika’nın ALABAMA eyaletine geldim. Herzaman gidip görmek istediğim NASA’nın spacecamp ve space center merkezinin burda olduğunu yolaçıktığımda bilmiyordum bile.

Buaraya geldiğimde her tarafta savunma sanayii firmalarının reklamlarını görünce, burarnın savunma sektörünün silikon vadisi olduğunu düşünmeye başlamıştır.

Yol kenarında gökdelen boyunda uzay mekiği görünce ise dumur olmuşturm. Bugün Göker ile birlikte ne yapalım diye düşünerek başladık güne. Sabah kahvaltısının ardından alışveriş merkezlerine yollandık. Biraz erkendi davranmışız, heryer kapalı…

Bir kahve içip beklemeye koyulduk, sonra alışveriş merkezlerine. Alışveriş merkezlerinin birinden şehir rehberi geçti elimize ve NASA reklamını gördük. Koşa koşa gittik. Önce bir müze gezdik, uzaya giderken amerikalıların ne uğraşlar verdiğini gördük. Sonra üç boyutlu “beni aya götür” isimli çizgifilmi izledk. IMAX’leri arızalı olduığu için IMAX izleyemedik.

Sponra müze gezmeye devam ettik. Amerikalıların Uzaya yolculukllarını adım adım gördük diyebilirim. Sonra G-Machine denilen bir alete girdik. Bildiğiniz santifruj’un büyüğü. İçinde 3G’ye kadar varan bir heyecan yaşadık. (korkmadım demek isterim, eğlenceliydi)

Sonra bir öüze daha gezdik…. MARS Explorer’a binecektik.. Yetişemedik… Ama olsun herşey çok güzeldi.

Yola çıkarken yanıma fotoğraf makinesi almayı akıl etmemiştim. İmdadımıza Göker’in emektar cep telefonu yetişti. Çekebildiğimiz resimleri buraya koyuyorum 🙂

(teşekkürler Göker)

Video007.3gp

 

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?