GENEL DURUMLAR

 baris
 23 Haziran 2009

kendime blog kurdum.. birsürü şey yazacaktım, herşeyi paylaşacaktım.. şifresini unuttum.. uzun bir süre yazı yazamadım…

Bu aralar nelerle uğraşıyorum :

1) ARM S3C2440 board ….

powarm.com sitesindeki arkadaşlar ARM9 projesinden sonra 2440 projesine geçerken tesadüf denilecek gelişmeler sonrasında ben de ekibe katıldım.
Genel olarak amacım üzerinde linux çalıştıracak bir ARM kartı edinmek idi. Bu kart üzerinde linux çalıştırıp, üzerine de yamaç paraşütü yaparken pilota destek fonksiyonları çalıştıracak bir yazılım hazırlamaktı. Yazılımı ahzırlama işini Derviş yapacak umarım.. Birşeylerle uğraşıp duruyor… Board ile ilgili bilgilere http://forum.powarm.com adresinden olaşabilirsiniz…

2) PIC Varyometre…

PIC işlemci kullanarak öncelikle sonşc (sadece ses çıkaran) daha sonra küçük bir LCD si olan varyometre yapmayı planlıyorum. Bunu bir sonraki aşamada 1. maddedeki uçuş bilgisayarının içine yerleştireceğim. BASINÇ sensörü olarak önceleri motorola nın analog sensörlerini denedim. Ama istediğim sonucu elde edemedinm. Şimdilerde BOSCH ve INTERSEMA firmasının bSPI arayüzlü basınç sensörleri ile uğraşıyorum. Yakın zamanda bunların devrelerini ve kodlarını sayfamda yayınlayacağım.

3) 1420 Mhz Hidrojen Alıcısı
Malum Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde master yapıyorum. Kaç kere atıldığımı ben bile unuttum, başladığımda benimle birlikte lisans dersi alan arkadaşlar şimdi bölümde öğretim görevlisi, ama olsun birgün bu master programını bitireceğim. Bölümde master yapmamın temel nedenlerinden biri “CONTACT” adlı fimdir dersem yalan olmaz…..
Bitirme tezim olarak kafamda taahhül ettiğim ve konsept tasarımı ve prototipini bitirdiğim bir 1420 MHZ alıcı çalışmam var. Amacım 1 kere iyonize olmuş hidrojen (uzayda bolca mevcut) un yayın frekansı olan 1420Mhz i dinleyip, digitize ettiğim verileri sayısal ortamda bir harita üzerine döküp antenimin gördüğü uzaya ait hidrojen haritasını sürekli güncellemek.
BU çalışmamın fotoğraflarını yakın zamanda paylaşacağım

4) SBS1 RADAR
Geçen hafta sonu ANTRAK’a uğrayıp eski arkadaşlarla birz sohbet edeyim istedim. İyi ki de gitmişim, yeni yeni şeyler öğrendim. Onlarla sohbet etmek çok hoşuma gidiyor. Bugünlerde hepsi hava trafik kontrol sinyallerini dinlemeye ve 1090Mhz ADS-B sinyallerini alıp kinetic avionics (http://www.kinetic-avionic.co.uk) in basestation programında uçakların iniş kalkışlarını takip etmek.
Alında benim aklımdan geçen bunu yamaç paraşütü yaparken nasıl kullanırız soruna bir cavep.. Keza buldum da, birtakım cihazlar var, bulunduğunuz irtifadaki uçakları gösteriyor. Belki uçuş bilgisayarımıza böyle birşey eklesek fena olmazı… Bu konuda da bir prototip çalışmasına başladım.. Hadi bakalımhayırlısı.

bunun dışında işyerinde de dönem dönem zaman zaman, seyrek de olsa eğlenceli şeylerle uğraştığım oluyor…. Orda da güzel şeyler öğreniyorum. Hobi çalışmasına dönüştürülebilecek birşeyler olursa onları da burda paylaşacağım.

hadi bakalım hayırlısı.. Artık burayı bir çöplüğe çevirinceye kadar herşeyi yazacağım umarım ki…

 

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?