Pillibebek

 baris
 4 Nisan 2011

Uzun zamandır Pillibebek dinlemedik.. Canlı dinlemedik daha doğrusu.. Arkadaşlarımızı görmedik uzun zamandır.. Ortam gürültüsünden konuşamasak da bakışarak anlatamadık birbirimizi görmediğimiz onca zaman yaptıklarımızı…

Behzat Ç. izlerken dinliyoruz artık… Biliyoruz ki o barda yanyana durduğumuz pekçok insan şimdi de ekran başında… Behzat Ç. izliyor ama arkada çalan her parçada bir başka bar programına gidip gidip geliyoruz hepberaber… Bardaki yüzleri görüyoruz, şimdi ekrana bakıp da göremediğimiz… Ekranda Erdal (Behzat) koşturup duruyor… Saydırıyor ardı ardına… Biz pilli dinliyoruz…  Cem ise yazıyor…  Çalıyor…. En son bu pazar akşamı aşağıdaki isimsiz parçayı dinlediğimizde “Canlı canlı Pillibebek” dinlemenin zamanı geldi dedik birbirimize….

Yeni parçaları barda da dinleyeceğimiz günü bekliyoruz şimdi….

Sağolsun Erdem parçaları birşekil kaydetmiş ve yayınlamış (http://erdemceydilek.wordpress.com/) … Ondan da alıntılarım aşağıdadır..

Behzat Ç’nin 3 Nisan 2011 Pazar günü yayınlanan 27. bölümünün sonunda çalan parça.. İsmini yine bilemiyoruz tabi şarkının, o yüzden en hoşuma gideni seçtim. Belli olunca düzeltiriz başlığı..

MECBURİ NOT: Arkadaşlar şarkı bu isimle yayılmaya başladı nette, aman diyeyim dikkat edin, altına not falan düşün emin değiliz isminden diye. Sonra konserde dayak yemeyelim Cem Kısmet’ten..

Sadece ikimizin uyandığı saatlerde
Duruyor zaman
Çünkü sadece sen tutuklarsın beni
Apansız uyanış gibi
Gel kızım sokul bana
Bir kez daha alayım kokusunu
Benim küçük bahçemin

Büyüsen de, gitsen de hala bekliyor gibi beni
Uzanmış küçük ellerin
Gel kızım sokul bana
Bir kez daha alayım kokusunu
Benim küçük bahçemin

Büyüsen de, gitsen de hala bekliyor gibi beni
Senin küçük ellerin

——————————–

sözlerini de yazayım da tam olsun..

bu gördüğün cüretkar tavır / arkasında kaç kahır saklıyor/ ana caddeye açılan sokaklardan değilim/ bana hiç değişmeyen şeyler kalıyor/ aklımda bir garip bahar özlemi/ fikrimde mutsuz sonların vazgeçilmez etkisi/ bir kırmızı/ bir karanlık içindeyim…

——————

Neler buldum ne kaybettim

Ne beklerdim hiç bilmezdim
İçine düştüğüm nefret
Biraz miras biraz alınteri

Her şeyden vaz geçiyor insan
Değişmiyor
Değişmiyor
Değişmiyor yalan dolan

Tuhaf rastlantılar tuhaf temaslar
Önüne geçemediğim bir deliliğe dönüşmüş
Almış başımı gidiyor

 

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?